Nederlands Arbitrage Instituut

Het NAI biedt arbitrage, bindend advies en mediation om uw commerciële geschil efficiënt op te lossen. Arbitrage is een snel, deskundig en effectief alternatief voor de overheidsrechter en de standaard voor internationale geschillenbeslechting.

Meer over het NAI en statistieken

Het NAI onderscheidt zich op de volgende wijze

  • NAI arbitrage is snel en efficiënt. Met een gemiddelde duur van negen maanden om een bindende en definitieve beslissing te verkrijgen, stelt NAI arbitrage u in staat om geschillen snel op te lossen zodat u verder kunt met uw bedrijf. 
  • NAI-arbitrage is fair value. Partijen besparen op advocatenkosten omdat een geschil binnen maanden wordt opgelost in plaats van vele jaren. Als een partij succesvol is, wordt de andere partij in beginsel veroordeeld om de kosten van de arbitrage te betalen. Daarnaast worden meestal de redelijke advocatenkosten van de succesvolle partij vergoed. Tot slot is NAI-arbitrage minder duur dan ICC- of LCIA-arbitrage.  
  • Een afdwingbare beslissing in kort geding zonder een bodemprocedure te hoeven starten? Bespaar tijd, kosten en bedrijfsmiddelen met NAI arbitraal kort geding. 
NAI arbitrage vergeleken

Nieuws & evenementen

Nieuws
Oct 27, 2023

Nederlands Arbitrage Instituut jaarvergadering terugblik (video)

Het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI) kijkt terug op een geslaagde tweede editie van haar jaarvergadering (Annual General Meeting) die plaatsvond in het Vredespaleis op 14 september 2023. Bekijk de aftermovie via de onderstaande link.

Lees meer
Nieuws
Oct 02, 2023

Report of the Court of Arbitration for Art webinar for legal and art professionals in Poland

On 26 September, the Court of Arbitration for Art (CAfA) organized a webinar for legal and art professionals in Poland. Read more about the even on our website:

Lees meer
Nieuws
Sep 25, 2023

NAI attends Prinsjesdag

A short report about the networking event organised by the Muncipality of The Hague. Read more via the link.

Lees meer
Nieuws
Sep 15, 2023

NAI Annual General Meeting

The NAI looks back on a second successful edition of the NAI Annual General Meeting and thanks all the speakers and the audience for their contributions!

Lees meer