Nederlands Arbitrage Instituut

Het NAI biedt arbitrage, bindend advies en mediation om uw commerciële geschil efficiënt op te lossen. Arbitrage is een snel, deskundig en effectief alternatief voor de overheidsrechter en de standaard voor internationale geschillenbeslechting.

Het nieuwe NAI arbitragereglement 2024

Het NAI onderscheidt zich op de volgende wijze

  • NAI arbitrage is snel en efficiënt. Met een gemiddelde duur van negen maanden om een bindende en definitieve beslissing te verkrijgen, stelt NAI arbitrage u in staat om geschillen snel op te lossen zodat u verder kunt met uw bedrijf. 
  • NAI-arbitrage is fair value. Partijen besparen op advocatenkosten omdat een geschil binnen maanden wordt opgelost in plaats van vele jaren. Als een partij succesvol is, wordt de andere partij in beginsel veroordeeld om de kosten van de arbitrage te betalen. Daarnaast worden meestal de redelijke advocatenkosten van de succesvolle partij vergoed. Tot slot is NAI-arbitrage minder duur dan ICC- of LCIA-arbitrage.  
  • Een afdwingbare beslissing in kort geding zonder een bodemprocedure te hoeven starten? Bespaar tijd, kosten en bedrijfsmiddelen met NAI arbitraal kort geding. 
NAI arbitrage vergeleken

Nieuws & evenementen

Nieuws
Feb 19, 2024

Meld je nu aan voor de NAI Arbitercursus op 14 maart 2024 in Rotterdam

Meld je nu aan voor de NAI Arbitercursus op 14 maart 2024 in Rotterdam. Voor meer informatie over het programma, de kosten en PO punten klik op de onderstaande afbeelding. 6 PO punten.

Lees meer
Nieuws
Feb 19, 2024

Meld je nu aan voor de lancering van het NAI Arbitragereglement 2024!

Op 15 maart 2024 lanceren we officieel het NAI Arbitragereglement 2024. Ook vieren we de kick-off van ons jubileumjaar. Klik op de onderstaande afbeelding om je aan te melden via onze website.

Lees meer
Nieuws
Feb 15, 2024

New Arbitration Rules Out Now!

For Dutch see below. For 75 years, the NAI has been a leading European arbitration institute. Quality and innovation are … Lees meer

Lees meer
Nieuws
Feb 02, 2024

NAI and the Offshore Energy Industry

Last Wednesday the NAI got in touch with its users in the Offshore Energy Industry. To read more, please click on the picture below.

Lees meer